om

kjjhhgg

Hvem er vi?

35 år og evig feriehungrende. Når jeg ikke rejser, drømmer, eller planlægger en ny rejse laver jeg tv til børn. Når jeg tænker over det, er Ramasjang nærmest det tætteste man kommer på ferie i en travl hverdag!
Som barn fyldte sommerferien meget. Ofte var vi en måned afsted, hvor jeg med mine forældre og søster rejste rundt i Europa med tog og hvor hver sommer blev afsluttet med en uge på ølejr. Som ung backpackede jeg i Sydamerika og Sydøstasien og med Feriefar har jeg oplevet Japan, Mexico og Borneo. Jeg er SÅ klar gode store Verden!
Sofie
Feriemor
34 år og svært glad for hverdagen. Og ferie!! Måske bare ikke helt så besat som hans meget formidable og særdeles overtalende kone. Feriefar holder af hverdagen, fordi hverdagen ER god. Feriefar arbejder som videoproducer hos en NGO og har to søde børn og en underskøn kone. Vi bor om sommeren i et kolonihavehus, hvor trampolinen aldrig står stille, hvor græsset gror gult og hvor øllene altid er kolde. Feriefar vil allerhelst tilbage til Japan, som vi besøgte sammen for snart 5 år siden. Det kommer vi også... vi skal bare liiiiige se alt muligt andet inden.
Jens
Feriefar
5 år og stor ferie- og eventyrsfan. Ferieabe 1 er på sin første rejse til Marrakesh som baby og han vil meget gerne tilbage og købe et flyvende tæppe ligesom Hodja. (Det ER på listen) Orla elsker også Sverige, måske mest pga. alle Astrid Lindgrens fortællinger, som vi dyrker helt vildt. Herhjemme bliver begrebet gåtur taget meget sløjt imod af Ferieabe 1, men når vi er på ferie kan han løbe, springe og bestige bjerge i flere timer, hvis bare naturen ligner noget fra et eventyr.
Orla
Ferieabe 1
2 år og evig glad. Ferieabe 2 elsker strand, vand og sand. Og is! Hun er frygtløs og kaster sig ud i alt! Eller måske er hun bare to år, som jeg husker det - en temmelig livsfarlig alder. På ferier hilser hun smilende på alle. Også på edderkoppen som sad i vores brusekabine og som var større end hendes hånd.
På vores rejse til Vietnam rejste vi over 1700 km med tog både om dagen og om natten og så længe, hun var sammen med sin storebror, var der intet brok. Næsten.
Yrsa
Ferieabe 2

Ferie med børn

Hvorfor?
For er ferie med børn egentligt ferie? 

Der findes mange forskellige grunde til at holde ferie. Den afslappende ferie nyder jeg for at få et afbræk i en travl hverdag. Der vil jeg bare lege på stranden, spise nem og god mad, få varmet mine trætte kinder og sove i en god seng, som er redt, når jeg kommer tilbage fra stranden med sand mellem tæerne. (Læs f.eks om vores tur til Gran Canaria, hvor vi har været i to omgange – første gang til Gran Canaria med en 1,5 årig og anden gang til Gran Canaria med 2 børn; baby og en 3-årig)

Men allerhelst, hvis jeg har tid og råd, vil jeg gerne på en lang rejse, hvor jeg oplever og bliver udfordret sammen med min familie. Det er langt fra altid afslappende, men det er de ferier, jeg bedst husker og mindes. (Hør f.eks. podcasten med Martine, der trekker i Himalaya med sine unger – ikke særlig afslappende, men i den grad minder, de tager med sig)

 Jeg ønsker mig et liv, hvor jeg lærer mine børn at kende. Sådan rigtigt. Og jeg ønsker, at de skal lære mig at kende. Noget af mig ihvertfald. Jeg ønsker mig et liv, hvor vi som familie er et hold, som står sammen og som er afhængige af hinanden. Det tager tid at blive et hold og hvornår er der tid? 

På ferien er der tid. Tid tid. Tid og ofte sol. Derfor elsker jeg ferie og derfor vil jeg være en FERIEMOR.

(Hør f.eks podcasts med Tine, der har rejst 5 måneder i Thailand, Vietnam og Cambodja eller Ditte, der solgte familiens hus for at komme tættere på sin familie på en rejse til Asien i 9 måneder).

Istedet for at forsøge at få mere ferie ind i hverdagen, drømmer jeg om det omvendte
– at få mere hverdag ind i ferien. (Hør feks. podcasten med Luna Maj, der fuldtidsrejsende med sine tre børn)

Men kan man holde ferie for evigt?

autocamperen

Da jeg var 5 år, begyndte jeg at spare sammen til et orange folkevognsrugbrød. Men da jeg nåede 252 kr, røg opsparingen istedet på VHS’en med ‘Alle vi børn i Bullerby’. 

Min plan er at købe en autocamper, stoppe familien ind i den, låse døren og køre verden tynd i et par år.
Min mand er desværre ikke helt med på den plan, men jeg giver ikke op endnu.
 

Alle Feriemødre fortjener da et rullende orange hjem!

HvoR skal vi hen?

En dag skal jeg besøge alle verdens lande, men i første omgang nupper vi Vietnam i januar og februar 2020.

For 14 år siden rejste jeg rundt i Vietnam, men dengang handlede det mest om Tigerbeers og søde australiere, så kom endelig med fifs til, hvordan man generobrer Vietnam med børn.