Hvornår: Oktober 2018
Hvor længe: 4 nætter
Hvem: Mor, Far, Orla 4 år & Yrsa 1 år

HAMBORG

Hamborg

Togtur til Hamborg

5 timer

Vi tager toget fra København til Hamborg, hvor der er indlagt en lille time på færgen fra DK-tyskland. (Desværre er færgeoverfarten vist nok lagt ned nu pga. byggeriet med Femer-broen). Man kan stadig tage toget, nu er det bare over Jylland og tager lidt længere tid. Vi har booket billetter, pladsbilletter og plads til klapvognen gennem dsb. (Klapvognen er gratis, men det er godt at booke en plads til den) Vi har en hyggelig tur med sorteper, kager og ja, ipad.

Hamborg

Scandic Emporio

Hotellet

Vi bor lige ved Gänsemarkt U-bahn på Hotel Scandic Emporio. Her er så dejligt. Vi har bare et værelse, en dobbeltseng og en babyseng til Yrsa på 1 år. Når børnene skal puttes, lulles den ene i søvn med godnathistorie i dobbeltsengen, mens Yrsa ligger i klapvognen og den anden forældre triller op og ned af hotellets lange gange. Det tager lidt tid, men det lykkes jo hver gang. Morgenmadsbuffetten er T.O.P.P.E.N. Kager i spandevis og kaffelatte i stridestrømme! Mor er glad. Og så er der en lille familieafdeling i restauranten, hvor børnene kan læse et par tyske bøger og lege lidt. Perfekt. Jeg kommer gerne igen. Ganske anbefalelsesværdigt hotel.

Hamborg

Panten un Blomen

Byens bedste park

Planten un Blomen er en kæmpe park midt i byen med to store legepladser, en botanisk have, en japansk have, minigolf, og cafe. Dig in! Vi leger over det hele og parken ligger kun 5-10 min. gang fra hotellet, så vi er her et par gange.

Hamborg

Miniature Wunderland

Heaven for tognørder

Miniature Wunderland er en tre etagers lagerbygning stoppet til med miniature landskab, hvor toge, byer, marker, dyr og mennesker er udstillet. Det er temmelig nørdet, men vi elsker det. Orla på 4 år ser koncentreret på det hele og laver historier om udstillingerne. Hver 10. minut bliver det nat, hvor lyset sænkes og miniature flyene letter i mørket og diskotekerne blinker løs. Vi har booket billet hjemmefra og springer køen over. Vi har barnevognen med, hvor Yrsa sover middagslur og jeg skifter til bæresele, da hun vågner. Det viser sig nemlig, at hankønnene i familien er top interesserede i toge og vi ender med at blive her i tre timer.

Hamborg

Kirketårnet

Skt. Nikolai tårnet

I 1943 bliver kirken bombet og nu står resterne tilbage, de lave mure og det høje og intakte kirketårn. Vi tager elevatoren op og har panorama udsigt over byen. Det er fedt, men ikke et sted for folk med højdeskræk.

Hamborg

Skt. Michaels kirke

En kirke og dets kælder

Kirkerummet er stort og imponerende og vi er heldige, for vi kommer lige i tide til kirkekor og orgelspilleri. Af en eller anden grund ender vi altid i kirker, når vi er på tur. Her er flot, og roligt og børnene er søde til at kigge og så får vi os en god snak om Jesus. Det er jo heller ikke hver dag, han lige er oppe og vende. Hos os altså... Vi betaler også entre for at komme en tur i kælderen, som skulle være flot. Men det havde vi ikke behøvet. Det var faktisk bare en kælder, og sådan en, har vi set før.

Hamborg

Pasta & pizza

Tratoria Due enzo

10 min. gang fra vores hotel finder vi dejlige spisesteder. Børnene er glade for pasta og pizza, så det ender tit på menuen - også når vi er på tur! Vi spiser på et lækkert italiensk sted Tratoria Due Enzo, der har flotte hvide duge på bordene. Vi spiser derfor udenfor, som ligger op til et lille torv. Her leger børnene, mens maden bliver færdig og så spilder de pasta på jorden istedet for dugene. Det passer vist alle meget godt.

La Locanda

Vi finder en andet dejlig italiensk restaurant i krydset af Steinwegpassage og Wexstrasse, der er iøvrigt mange fine steder på Wexstrasse. På La Locanda er dugen rød og hvidstribet og da tjeneren smiler til vores børn vurderer, at vi godt kan spise pizza indenfor. Og det gør vi gerne igen.

FCAD4471-4016-4C21-9FAD-16E93B312E30

På gensyn

Vi skal helt sikkert til Hamborg igen og helt sikkert med tog. Det fungerede mega godt og kan tilmed være ok billigt og ja, også klimavenligt. Faktisk burde vi tage af sted med det samme!
Næste gang kan vi sagtens bo på Scandic Emporio igen og så skal vi se ubåden ved Skt. Pauli og tage på havnetur, hvor der blandt andet er en kæmpe legeplads ved Grasbrookpark. Det har vi til gode.

Det DU har til gode, er at høre min podcast-reportage fra en anden togvenlig storby, nemlig Stockholm. Den og mange flere podcastsepisoder om at rejse med børn kan du høre på Itunes eller Podimo under ‘Feriemor’.

God fornøjelse og tak fordi du læser med!

0
Så mange minitoge fik vi talt til i Miniature Wunderland