SRI Lanka

Kan man cykle til regnskoven? 
Ja, Christina kan!

Christina rejser til Sri Lanka i 2 måneder med sin kæreste, deres 2 små piger og en cykelanhænger. 

Familien vil nemlig cykle rundt på Sri Lanka og
det bliver et rejseeventyr i et tempo, hvor sjælen kan følge med. 

Cykeltur
er eventyr

Christina og hendes kæreste er tossede med eventyr! Og selvom de er forældre til to små piger, lader de sig ikke begrænse af livet som småbørnsfamilie, når det gælder ferie. Som Christina selv siger det, så vælger de deres rejser udfra, hvad forældrene ønsker og ikke, hvad de tror, der er fedt for børnene.

Familien flyver til Colombo, hvor de har medbragt en cykelanhænger fra Thule med plads til to børn. I Sri Lanka køber de to brugte cykler af vestlig kvalitet med 8 gear. Nu er de klar til cykeltur og næste stop er regnskoven. 

I følge Christina er der mange adventure-ture, men ikke kan, når man rejser med børn, men cykle, det kan man og det kan der komme rigtig meget eventyr ud af. 

 

Christina anbefaler

  • At cykle

Christina nyder det langsomme tempo, som er betingelserne for en cykelferie. På de lange strækninger får hun ro til at rumme rejsens mange oplevelser og sanse landet på en helt anden og mere nærværende måde, end hvis hun havde kørt i tog eller lignende, mener hun. Temperaturen var god og det luftede meget, når de cyklede. Christina anbefaler en lille og simpel opbakning, hvis man vælger at tage på en længere cykeltur, men hun var svært glad for beslutningen om at prioritere et par cykelshorts med padding. 

  • Thule anhænger

Hjemmefra køber familien en brugt Thule cykelanhænger med plads til to børn, som de tager med til Sri Lanka. Anhængeren kan klappes sammen som en barnevogn, så den kan tages med i flyet. Samtidig har anhængeren et ekstra hjul, der kan monteres som forhjul, så den kan fungere som klapvogn, når den ikke er i brug på cyklen. 

  • Homestays

Familien er glade for at benytte homestays som overnatning. Her føler de, at de kommer nærmere landets lokalbefolkning og får en fornemmelse for landets kultur. Samtidig oplever Christina og hendes kæreste at få mere kontakt til byens lokale, hvis de opholder sig samme sted omkring 14 dage. Deres grovbudget på overnatning er mellem 100-150 kr pr. nat. 

  • Sigiriya rocks

Selvom Christina og hendes kæreste ikke er optaget af at nå et lands hovedattraktioner, var mødet med Løveklippen eller Sirgiriya Rocks en stor oplevelse. Klippen med sine udhuggede løvefødder rejser sig 200 meter lodret op i luften midt i den frodige natur og udsigten er fantastisk. Det er en meeeeeget besøgt attraktion, så det er en god ide at komme tidligt, før masserne dukker op. 

'Jeg har altid drømt om at komme til regnskoven, så jeg sagde til Mikkel: Skal vi ikke cykle til regnskoven?
Og så gjorde vi det’

- Christina