veteranbus
gennem europa

I 5 måneder kører Louise og hendes familie gennem Europa i deres selvbyggede hjem på fire hjul – i en gammel tysk skolebus fra 1967.

Lyt med, når Louise fortæller om frihedsfølelse, buldrende torden i bjergene og om smukke græske olivenlunde.

Følelsen skal vare for evigt

Louise og hendes mand har altid været gode til at springe på de drømme, de har haft. Og efter Louise en aften efter mange timers scrollen på pinterest – lidt henslængt siger til sin mand – at hun godt kunne tænke sig en camper, kommer han en dag kørende hjem i en gammel blå skolebus fra 1967. Bordet fanger! 

Louise er ellers ikke den helt store campist, men det får hun hurtigt lært. For da familien bliver beriget med deres 3 barn, tager de på en 5 måneders rejse gennem Europa.

Følg Louise og deres rejser i deres blå bus på instagramprofilen: @den_blaa_bus

LOUISE anbefaler

  • Veteranbus

Familiens tyske skolebus er fra 1967 og har derfor veteranstatus, da den er over 35 år gammel. Det betyder, at vægtafgiften falder til det halve af normalen, som ofte er en stor sjat for en bil af den størrelse. 
 

  • bil med beboelse

Louises mand har selv bygget deres blå bus om, så det passer til deres familie med to voksne og tre små børn.
De har f.eks ofret toilettet i bussen for at have plads til faste senge til hele familien, de har monteret blæsere til varme dage og en vandtank og solceller på taget, så de altid har haft vand til en hurtig badetur.

  • Apps

Familien overnatter ofte ude i den fri natur, som kaldes ‘wild camping´. Det er ikke en campingplads, men der er ofte vand og toiletter, hvor camperne er parkeret i god afstand af hinanden, så det føles som om man har stedet lidt for sig selv. App’en ‘Park4Night’ viser, hvor det er muligt at overnatte med camper i smukke afsides steder. 

  • Albanien

På familiens rejse besøger de 10 lande, men især Albanien gør indtryk. Her oplever familien et ‘uopdaget’ Europa med smuk natur og stor hjælpsomhed. De er enige om, at de igen skal besøge Albanien. Og det kan ikke gå hurtigt nok. 

'Det tordnede vildt i bjergene, børnene kom ned og puttede med os.
Det var en fornemmelse af, at det her skal vare for evigt'

- Louise